Verksamheten på Stall Kungsgården leds av Pia Tillberg. Pia är legitimerad fysioterapeut, OHI-certifierad och har arbetat med hästunderstödda insatser för personer med funktionsnedsättning sedan 1989. Hon har även genomfört flera utvecklingsprojekt och forskning i samverkan med intresseorganisationer och forskningsinstitutioner.

Christina Risshytt-Collman är verksamhetsstrateg samt ansvarar för kommunikation, samarbetspartners/ och bidragsgivare. Christina har arbetat vid Pias sida sedan 2016 för att förverkliga Stall Kungsgården. Hon har lång erfarenhet av utvecklingsarbete inom hästnäringen med uppdrag för intresseorganisationer och myndigheter.

 • Matilda Uggla
  Matilda Uggla

  Matilda träffar framförallt de barn och unga som tar del av Stall Kungsgårdens hälsofrämjande och lärande aktiviteter. Dels i egen regi, dels i samarbete med habilitering och skola. Hon är OHI-certifierad leg. fysioterapeut, och inom kort klar med en masterutbildning i hästunderstödda insatser.

  Matilda har tidigare arbetat med barnhabilitering samt hästunderstödda insatser och barn/unga med autism genom Stiftelsen Hippocampus och Stall 43.

 • Rebecca Holmström
  Rebecca Holmström

  Rebecca ansvarar för stallet samt assisterar i verksamheten. Hon föreläser också om sina NPF-diagnoser och hästarnas betydelse. Rebecca är utbildad djurvårdare, diplomerad hästskötare av Svenska Ridsportförbundet, licensierad montéryttare och tidigare ponnytravkusk. Hon har tidigare erfarenhet av att arbeta med hästar och barn/ungdomar med neuropsykiatriska diagnoser vid Stall 43. Rebecca har också arbetat vid föreningen Lunk i kring.

 • Nina Känsälä
  Nina Känsälä

  Nina är vår rådgivare Pro Bono i allt som rör hästarnas välfärd. Hon är hippolog, ridlärare level III och B-tränare i dressyr. Nina har också en master i ”animal science” med fokus på hästvälfärd och är sedan 2019 forskarstudent på halvtid vid SLU.

  Parallellt med sin forskning jobbar Nina på Lövsta Stuteri.

Våra hästar och hund

 • Angel
  Angel

  Angel är ett sto född 2003. Hon har varit lektionsponny vid Äppelvikens Ridskola, men är född på Irland.

 • Curry Lad
  Curry Lad

  Curry är en irländsk connemaraponny  född 2009. Han kommer från Sigtunaortens Ridskolan där han varit lektionsponny.

 • Odina
  Odina

  Odina är en kallblodstravare född 2017. Hon är en häst med mycket energi under inskolning.

 • Maja
  Maja

  Maja, som egentligen heter Navajo, är född 1998 och kommer från Skärgårdens Rid- och friskvårdscenter.

 • Pantheon
  Pantheon

  Pantheon är ett svenskt varmblod född 2006 som kommer från Clarebergs Ridklubb där han varit lektionshäst i åtta år, tidigare ägd av Ackordshäststiftelsen.

 • Pippi
  Pippi

  Pippi är en pigg shetlandsponny född 2001 som gillar att bli pysslad med.

 • Nessie
  Nessie

  Nessie är en Chesapeake Bay Retriver som ofta hänger med matte Christina på jobbet.